Sponsorzy VII DPO

Mecenat

Fundacja Enea powstała w kwietniu 2014 roku, by realizować politykę zaangażowania społecznego Grupy Enea udzielając wsparcia projektom społecznym.

www.enea.pl

Darczyńcy

AQUANET jest wiodącą w Polsce, profesjonalną i stabilną finansowo Spółką, świadczącą usługi wodociągowo-kanalizacyjne. Swoją pozycję buduje poprzez ciągły rozwój, w oparciu o najlepsze praktyki. Firma dba o dobre relacje z klientem i rozwój pracowników. Działa w sposób efektywny i innowacyjny.

www.aquanet.pl

Pralnia „SONIA” istnieje już ponad 30 lat ? powstała w 1982 roku. Firma składa się z trzech dużych obiektów. Dwa z nich umiejscowione są w Pile a jeden przy szpitalu w Tucznie.”SONIA” wykonuje usługi pralnicze w pełnym asortymencie, zarówno pranie wodne jak i czyszczenie chemiczne.

Firma posiada szereg uprawnień takich jak: certyfikat zarządzania jakością ISO 9001:2008, certyfikat ochrony środowiska ISO 14001:2004, jako trzecia pralnia w Polsce wdrożyła i stosuje system kontroli skażenia biologicznego System RABC: System Analizy Ryzyka i Kontroli Skażenia Biologicznego, zgodny z wymaganiami normy PN-EN 14065:2005, a także certyfikat Cechu Rzemiosł Różnych w Pile z numerem 005, oraz wiele nagród i wyróżnień o charakterze ogólnopolskim i regionalnym.

www.pralniasonia.pl

Dom Wydawniczy REBIS rozpoczął działalność w sierpniu 1990 roku.

?Dla nas wydawnictwo to nie tylko sposób zarabiania, ale również sposób życia, realizowanie pasji, tworzenie istotnych wartości. Od samego początku większą wartością było to, że możemy czuć się dobrze w jakiejś grupie ludzi i oni, mam nadzieję, też dobrze czują się z nami? ?  Tomasz Szponder.

www.rebis.com.pl

Tłocznia Dziadka Franka – marka firmy FRANKFOOD, stworzona z pasji, miłości do bliskich oraz wiedzy jaką pozostawił po sobie Dziadek Franek. Jego dzieło kontynuuje ukochana wnuczka Zosia, która od lat wykorzystuje i ulepsza receptury.

Tworząc markę soków tłoczonych na zimno połączyli zdobytą wiedzę w branży spożywczej z recepturami dziadków i pragnieniem dostarczenia na rynek europejski produktów, które sami chcieliby spożywać. Produktów naturalnych, ekologicznych i przede wszystkich zdrowych.

www.frankfood.eu

NOVOL to międzynarodowa firma zajmująca się produkcją materiałów dla lakiernictwa samochodowego. Firma dba  to, aby wytwarzane przez nich produkty, obsługa klienta i dbałość o środowisko były powodem do dumy dla każdego pracownika. Od lat stara się, aby na wszystkich etapach i szczeblach funkcjonowania przestrzegać przyjętych norm jakości, dlatego też istotnym elementem procesu rozwoju firmy było wdrożenie Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością spełniającego wymagania normy ISO 9001:2008. To zakład przyjazny dla środowiska, dlatego wdrożył system ISO 14001, dzięki któremu znacznie ograniczył ilość odpadów, wykorzystując energię odpadową z procesów spalania.

www.novol.pl

Agrobex jest firmą z długą tradycją i wysokimi kompetencjami w sektorze budownictwa mieszkaniowego i komercyjnego. Działamy na rynku od 1988 roku, jako deweloper od 1997 roku.  Siedzibą firmy jest Poznań. Dla zapewnienia naszym Klientom i Kooperantom najwyższego zadowolenia stosujemy nowoczesne techniki zarządzania oraz bezpieczne dla środowiska i człowieka technologie i materiały. Nasza znacząca pozycja na rynku jest możliwa dzięki stałej dbałości o wysoką jakość oferowanych usług.

FarmEKO jest rozwijającą się siecią detalicznych punktów konsultacyjnych w branży żywnościowych produktów prozdrowotnych i doradztwa dietetycznego. Firma świadczy usługi profesjonalnego doradztwa dietetycznego, opartego na indywidualnych badaniach diagnostycznych oraz udostępnia kompleksową ofertę żywności prozdrowotnej ? żywności ekologicznej, żywności funkcjonalnej, suplementów diety oraz ziół. Farmeko to właściciel kilku portali internetowych m.in. farmeko24.pl

ZKP Suchy Las z siedzibą w Chludowie jest przedsiębiorstwem komunalnym, które zapewnia komunikację miejscowości gminy Suchy Las z Poznaniem w ramach aglomeracyjnego systemu komunikacji publicznej. Pod nowym kierownictwem od roku 2014 firma otrzymała nowy impuls rozwojowy. Wprowadzono controling finansowy co pozwoliło znacznie zmniejszyć koszty zakupów w głównych pozycjach kosztowych. Firma modernizuje i odnawia tabor autobusowy dbając o zapewnienie wyposażenia w najnowocześniejszą technologię zwiększającą komfort przejazdów pasażerskich.

Celem firmy jest kompleksowa obsługa, organizacja parkingów oraz Stref Płatnego Parkowania, a także dostawa systemów parkingowych ? od prostych, nieskomplikowanych systemów zakładowych i osiedlowych po bardzo rozbudowane, komputerowo sterowane systemy płatnego parkowania.

Green Parking od wielu lat współpracuje z wieloma instytucjami publicznymi w całym kraju, właścicielami nieruchomości oraz znaczącymi inwestorami.

Fotopluma ? to studio fotografii z wyobraźnią wspartą wieloletnim doświadczeniem i solidnym wykształceniem na Akademii Sztuk Pięknych właściciela Pana Tomasza Siudy. Oferta fotograficzna i filmowanie z drona skierowane do klientów indywidualnych i biznesowych.

www.fotopluma.pl

Partner samorządów, firm i mieszkańców.Gospodarka odpadami i recykling.

REMONDIS świadczy usługi dla ponad 30 milionów mieszkańców w 33 krajach świata. Dysponuje siecią 800 własnych instalacji, zatrudnia 32.000 pracowników. Rocznie REMONDIS zbiera, przetwarza i sprzedaje w przybliżeniu 30 milionów ton surowców.

REMONDIS działa w Polsce już od 1992 roku! Obecnie posiada oddziały w 47 miastach na terenie całego kraju. Przedsiębiorstwo świadczy kompleksowe usługi w zakresie zbiórki i transportu wszelkiego rodzaju odpadów, elektrorecyklingu, sortowania odpadów, oczyszczania ulic i dróg oraz gospodarki wodno-ściekowej.

www.remondis-polska.pl