Sponsorzy VI DPO

Mecenat

Fundacja Enea powstała w kwietniu 2014 roku, by realizować politykę zaangażowania społecznego Grupy Enea udzielając wsparcia projektom społecznym.

www.enea.pl

Darczyńcy

Jesteśmy polską firmą rolniczą posiadającą własne plantacje Paulowni Shan Tong.
Rośliny trafiają na lokalny rynek, dzięki czemu są przystosowane do rodzimych warunków klimatycznych.
Rozwijamy innowacyjne technologie ekologiczne. W oparciu o współpracę z polskimi instytutami badawczymi wspieramy rozwój polskiej nauki.

Pralnia „SONIA” istnieje już ponad 30 lat – powstała w 1982 roku. Firma składa się z trzech dużych obiektów. Dwa z nich umiejscowione są w Pile a jeden przy szpitalu w Tucznie.”SONIA” wykonuje usługi pralnicze w pełnym asortymencie, zarówno pranie wodne jak i czyszczenie chemiczne.

Firma posiada szereg uprawnień takich jak: certyfikat zarządzania jakością ISO 9001:2008, certyfikat ochrony środowiska ISO 14001:2004, jako trzecia pralnia w Polsce wdrożyła i stosuje system kontroli skażenia biologicznego System RABC: System Analizy Ryzyka i Kontroli Skażenia Biologicznego, zgodny z wymaganiami normy PN-EN 14065:2005, a także certyfikat Cechu Rzemiosł Różnych w Pile z numerem 005, oraz wiele nagród i wyróżnień o charakterze ogólnopolskim i regionalnym.

www.pralniasonia.pl

KOM-LUB jest firmą świadczącą usługi komunalne dla miasta Lubonia i jego mieszkańców. Firma powstała na początku 1993 roku. Jest spółką należącą w całości do Lubonia ? miasta położonego przy południowej granicy Poznania.

www.kom-lub.com.pl

Firma Profi powstała w 1993 roku i zbudowana jest w całości na polskim kapitale. Dziś z sukcesem wykorzystuje ponad dwudziestoletnie doświadczenie w produkcji smacznej żywności, m.in. pasztetów, dań gotowych i konserw mięsnych.  PROFI troszczy się nie tylko o najwyższą jakość oferowanych produktów, ale także o ekologię i działalność społeczną.

Dom Wydawniczy REBIS rozpoczął działalność w sierpniu 1990 roku.

„Dla nas wydawnictwo to nie tylko sposób zarabiania, ale również sposób życia, realizowanie pasji, tworzenie istotnych wartości. Od samego początku większą wartością było to, że możemy czuć się dobrze w jakiejś grupie ludzi i oni, mam nadzieję, też dobrze czują się z nami” –  Tomasz Szponder.

www.rebis.com.pl

Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A. to wiodąca jednostka w obszarze certyfikacji w Polsce, z blisko sześćdziesięcioletnim doświadczeniem w obszarze badań wyrobów, certyfikacji osób i systemów zarządzania oraz szkoleń. Jako członek Międzynarodowej Sieci Jednostek Certyfikujących IQNet (International Quality Net), gwarantuje najwyższe standardy jakości oferowanych usług. PCBC jest ponadto członkiem międzynarodowych organizacji działających w obszarze badań i certyfikacji.

NOVOL to międzynarodowa firma zajmująca się produkcją materiałów dla lakiernictwa samochodowego. Firma dba  to, aby wytwarzane przez nich produkty, obsługa klienta i dbałość o środowisko były powodem do dumy dla każdego pracownika. Od lat stara się, aby na wszystkich etapach i szczeblach funkcjonowania przestrzegać przyjętych norm jakości, dlatego też istotnym elementem procesu rozwoju firmy było wdrożenie Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością spełniającego wymagania normy ISO 9001:2008. To zakład przyjazny dla środowiska, dlatego wdrożył system ISO 14001, dzięki któremu znacznie ograniczył ilość odpadów, wykorzystując energię odpadową z procesów spalania.

www.novol.pl

ZKP Suchy Las z siedzibą w Chludowie jest przedsiębiorstwem komunalnym, które zapewnia komunikację miejscowości gminy Suchy Las z Poznaniem w ramach aglomeracyjnego systemu komunikacji publicznej. Pod nowym kierownictwem od roku 2014 firma otrzymała nowy impuls rozwojowy. Wprowadzono controling finansowy co pozwoliło znacznie zmniejszyć koszty zakupów w głównych pozycjach kosztowych. Firma modernizuje i odnawia tabor autobusowy dbając o zapewnienie wyposażenia w najnowocześniejszą technologię zwiększającą komfort przejazdów pasażerskich.

Firma W. LEGUTKO funkcjonuje na rynku ogrodniczym już ponad 20 lat, oferując szeroki asortyment nasion różnych gatunków i odmian roślin ozdobnych, warzyw i ziół. W. LEGUTKO zaangażowana jest w działania z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu poprzez m.in.: działalność charytatywną wpierając fundację „Chcę Żyć”, pomagającej ciężko chorym i ubogim dzieciom oraz biorąc udział w akcji „Nasiona dla Afryki”. Firma angażuje się również w działania na rzecz sportu i kultury.

www.legutko.com.pl

Firma PASO jest na polskim rynku jednym z głównych dostawców artykułów szkolnych i bagażu dziecięcego, toreb, plecaków, walizek, portfeli i wszystkiego, w co można się spakować.  Od 30 lat produkty PASO cieszą się opinią trwałych i bezpiecznych. Zapewniamy naszym klientom ergonomiczne rozwiązania i najwyższą jakość, dbając jednocześnie o urozmaicone i zgodne ze światowymi trendami wzornictwo.

www.paso.pl

AQUANET jest wiodącą w Polsce, profesjonalną i stabilną finansowo Spółką, świadczącą usługi wodociągowo-kanalizacyjne. Swoją pozycję buduje poprzez ciągły rozwój, w oparciu o najlepsze praktyki. Firma dba o dobre relacje z klientem i rozwój pracowników. Działa w sposób efektywny i innowacyjny.

www.aquanet.pl

FarmEKO jest rozwijającą się siecią detalicznych punktów konsultacyjnych w branży żywnościowych produktów prozdrowotnych i doradztwa dietetycznego. Firma świadczy usługi profesjonalnego doradztwa dietetycznego, opartego na indywidualnych badaniach diagnostycznych oraz udostępnia kompleksową ofertę żywności prozdrowotnej ? żywności ekologicznej, żywności funkcjonalnej, suplementów diety oraz ziół. Farmeko to właściciel kilku portali internetowych m.in. farmeko24.pl

Marki ibis wchodzą w skład grupy AccorHotels, która od wielu lat wykazuje się zaangażowaniem i nie ustaje we wprowadzaniu zmian.Hotele marki ibis są lideremna rynku hoteli klasy ekonomicznej w Europie, zapewniają najwyższy komfort: nowatorskie łóżka zaprojektowane przez Dział Badań ibis, wygodne, dobrze wyposażone pokoje oraz nowoczesną i stylową część recepcyjną. Hotele ibis oferują przyjazną i sprawną obsługę na najwyższym poziomie w swojej kategorii: całodobową recepcję, śniadanie od godziny 4:00 do południa, lekkie posiłki podawane 24 godziny na dobę i całodobowy bar.

www.ibis.com

Fotopluma – to studio fotografii z wyobraźnią wspartą wieloletnim doświadczeniem i solidnym wykształceniem na Akademii Sztuk Pięknych właściciela Pana Tomasza Siudy. Oferta fotograficzna i filmowanie z drona skierowane do klientów indywidualnych i biznesowych.

www.fotopluma.pl

Jesteśmy grupą kapitałową, która obecna jest na Polskim rynku od 2011 roku. Misją ASA Polska S.A. jest wsparcie kapitałowe projektów gospodarczych, które wymagają zaangażowania kapitału zewnętrznego na każdym etapie rozwoju Twojej Firmy. Możemy pomóc Ci sfinansować rozwój Firmy poprzez budowę, rozbudowę czy akwizycję. Twój sukces jest naszym sukcesem. Jesteśmy przekonani, że znajdujemy się na rynku wielkiego potencjału ludzkiego i inwestycyjnego.

www.asa-fin.com

Historia naszej firmy sięga 1990 roku. Od pierwszych dni działalności jest to przedsięwzięcie rodzinne. Założycielem firmy jest Henryk Begier, a z czasem w jej działalność włączyli się również synowie Adam i Michał Begier, którzy wraz ojcem podejmują obecnie kluczowe decyzje dotyczące strategii rozwoju przedsiębiorstwa. Rodzinne koligacje i wieloletnia tradycja stanowią gwarancję zaufania i wzajemnego wspierania się przedsiębiorstw w obrębie grupy.

www.bgrbau.pl

Firma dzięki swojemu działowi badań i rozwoju stworzyła oraz tworzy unikalne produkty IT o pionierskim charakterze rynkowym.Daje to firmie Smart Cities sp. z o.o. odpowiednio dużą przewagę technologiczną na najbliższe 5 lat. Smart Cities sp. z o.o. rozpoczęła prace nad dwoma kolejnymi produktami, które mają synergicznie zbudować dużą przewagę konkurencyjną i dalszy dowód misji firmy.

www.smartcities.pl

ALSTAL Grupa Budowlanajest jedną z największych polskich firm świadczących kompleksowe usługi budowlane.

Posiadamy 40-letnie doświadczenie w projektowaniu i generalnym wykonawstwie inwestycji z zakresu budownictwa ogólnego. Specjalizujemy się w budowie centrów biurowych, osiedli mieszkaniowych, obiektów dla wojska, realizacji publicznej infrastruktury sportowej. Budujemy obiekty przemysłowe wraz z wyposażeniem technologicznym oraz świadczymy usługi utrzymania ruchu w zakładach tego sektora. Dzięki swoim wyspecjalizowanym zakładom jesteśmy w stanie kompleksowo i sprawnie zrealizować inwestycje na każdym jej etapie poprzez zaprojektowanie obiektu, odpowiednie doradztwo i uzyskanie wszelkich wymaganych pozwoleń.

Agrobex jest firmą z długą tradycją i wysokimi kompetencjami w sektorze budownictwa mieszkaniowego i komercyjnego. Działamy na rynku od 1988 roku, jako deweloper od 1997 roku.  Siedzibą firmy jest Poznań. Dla zapewnienia naszym Klientom i Kooperantom najwyższego zadowolenia stosujemy nowoczesne techniki zarządzania oraz bezpieczne dla środowiska i człowieka technologie i materiały. Nasza znacząca pozycja na rynku jest możliwa dzięki stałej dbałości o wysoką jakość oferowanych usług.